Partners

OPEN Business Leaders wil vanuit een onafhankelijke rol een effectieve katalysator zijn voor uiteenlopende organisaties in Nederland en België. Dit doen we door een omgeving te creëren op topniveau waarin men van elkaar leert, elkaar inspireert en duurzaam onderling business genereert.

Op een aantal thema's die binnen OPEN Business Leaders aan de orde komen werken wij samen met enkele (internationaal) gerenommeerde partnerorganisaties. Deze partners brengen hun expertise in op bijvoorbeeld bijeenkomsten van OPEN Business Leaders of de verschillende onderzoeken die wij met OPEN Business Leaders doen.

Vlerick

Vlerick Business School is de oudste business en managementschool van Europa. Professor en politicus André Vlerick stichtte de School in 1953. De Vlerick Business is een private Belgische instelling voor postuniversitair onderwijs, ontstaan uit een samengaan van het Instituut Professor Vlerick voor Management van de Universiteit Gent en de MBA-opleiding van de Katholieke Universiteit Leuven.

Op de jaarlijkse ranglijst van de Financial Times staat Vlerick Business School op de 15de plaats in een lijst van in totaal 90 Europese business scholen. Op nationaal niveau is Vlerick de absolute nummer 1. Vlerick Business School is tevens de enige Belgische school die het volledige spectrum van Masters-, MBA- en managementopleidingen aanbiedt. Naast Gent heeft het nog campussen in Leuven en Brussel.

Voor meer informatie www.vlerick.com

Living Tomorrow

Living Tomorrow is in 1991 in België opgericht door de Frank Beliën. Het idee was om een platform op te richten waar verschillende innovatieve bedrijven en instellingen hun producten en diensten tonen, om zo een visie te ontwikkelen op wonen, leven en werken in de toekomst. Ook was het de bedoeling om met deze participanten actief na te denken over toekomstige ontwikkelingen en hoe daarop ingespeeld moet worden.

Op 16 maart 1995 werd het eerste project, het Huis van de Toekomst in Vilvoorde, officieel geopend in aanwezigheid van Bill Gates. Het eerste project liep tot 2000 en was een groot succes. Er volgde een tweede project (2000-2005) en sinds maart 2007 is het derde project open voor het publiek, nog steeds op dezelfde locatie in Vilvoorde. Het platform is ondertussen uitgegroeid tot een symbool voor innovatie en samenwerken en was de start van een onafhankelijke spin-off TomorrowLab (open/networked innovatie katalysator).

Voor meer informatie: www.livingtomorrow.com 

De Baak

De Baak is een opleidings- en kennisinstituut op het gebied van leiderschap en ondernemerschap. De Baak richt zich op de 'Human Side of Enterprise', op de ontwikkeling en effectiviteit van mensen in organisaties. Leren bij de Baak betekent: onvermoede talenten ontdekken, verrassende kansen zien en intellect combineren met creativiteit. De Baak verzorgt open en maatwerkprogramma's in het Nederlands en het Engels, maakt zich sterk voor duurzaam ondernemen en draagt bij aan tal van maatschappelijke projecten over leren en ontwikkeling. De Baak is verbonden met VNO-NCW en gevestigd in Noordwijk, Driebergen, Amsterdam, Den Haag en Antwerpen.

Voor meer informatie: www.debaak.nl